Gallery

M&M's изградиха най-голямата мозайка от бонбони

Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе изградено в Paradise Center в София. Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра и обща площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол. Постижението влиза в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „Най-голямо лого“.

До момента в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s бе записано постижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда мозайката заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Тя включва 70 980 бонбона.

Изградената в България мозайка от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на използваните бонбони надхвърли един тон. Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и ширина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра. 

44-ма български служители на компанията подредиха мащабната мозайка за 31 часа и 17 минути, за да се присъединят към семейството на „Световните рекорди на Гинес“. 

„Постижението ви е наистина впечатляващо. Обикновено хората по света опитват да направят много по-малки мозайки, достатъчни само да бъде поставен рекорд. Но тук видях нещо много по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкова дълги часове“, заяви Паулина Сапинска, официален съдия на „Световните рекорди на Гинес“.